MORINGA SA MEDOM

– Podiže nivo odbrambenih sposobnosti imunog sistema

– Odlična je u slučajevima viroze, prehlada i gripa

– Kod infekcija uzrokovanih patogenim mikroorganizmima

– U slučajevima upalnih procesa

– Kod grčeva u mišićima

– Povoljan uticaj kod anemije

– Kod bronhitisa

– Pomaže kod stanja hroničnog umora i depresije

– Ubrzava regeneraciju tkiva

– Podiže aktivnost ćelija u borbi protiv prevremenog starenja

moringa sa medom

Moringa sa medom je savršen prirodni suplement. Ima blagotvorno dejstvo na ceo organizam, čineći ga vitalnim i snažnim. Zbog specifičnog ukusa moringe, koju kao takvu mnogi ne mogu lako da konzumiraju, u kombinaciji sa medom taj ukus postaje prijatan a korist od ovakve kombinacije je još veća. Zbog velikog sadržaja glukoze, med daje energiju i snagu srčanom mišiću, normalizuje rad krvnih sudova i pomaže regulisanje krvnog pritiska. Odlično stimuliše zamorene ćelije mozga, oslobađa od osećaja zamora i bezvoljnosti.

MORINGA SA MEDOM je funkcionalna hrana koja je dobijena prirodnom kombinacijom moringe, koja je proglašena najzdravijom super hranom, i medom koji je od pamtiveka u narodnoj medicini.

Sam po sebi ovaj proizvod je lekovit, ima višestruke terapijske mogućnosti kod mnogih zdravstvenih problema, kao što su:

– Gubitak energije izazvan toksinima u organizmu
– Nizak nivo hemoglobina i mioglobina
– Problemi sa regulacijom krvnog pritiska
– Višak kilograma ili problem neuhranjenosti
– Crevni poremećaji, čišćenje debelog creva
– Raznih upalnih i drugih promena na koži
– Reumatoidni artritis, osteoporoza
– Bolesti jetre

Drvo života - MORINGA

Domaći med sa naših livada je pravo bogatstvo, a kvalitetna kubanska moringa koju koristimo i koja opLemenjuje naš med, je najbolja moguća kombinacija koju možemo u pravom smislu nazvati „hrana kao lek“.

Kombinacija moringe i meda je vrhunski antioksidans. Zahvaljujući sastojcima moringe koja je savršena prirodna hrana, kao i sastojcima meda, MORINGA SA MEDOM je delotvorna kod raznih zdravstvenih problema.

Med je zelene boje zbog intenzivne boje moringe.

Zbog intenzivnog ukusa moringe i savršene kombinacije antioksidanata, najbolje je jutro početi sa jednom do dve kašičice meda.

Naravno, dan možete da počnete i limunadom. Razmutite 2 kašičice moringe u medu u čaši vode i sve lepo promešajte. Limunada će biti lepe zelene boje. Prijatno!

Način upotrebe

Preporučena dnevna doza je 1-2 kašičice moringe u medu dnevno.

100 gr suvog lišća kubanske Moringe
sadrži sledeće nutritivne vrednosti:

1 x
više CINKA NEGO BADEM
1 x
više MAGNEZIJUMA NEGO KOD JAJA
1 x
više GVOŽĐA NEGO U SPANAĆU
1 x
više KALCIJUMA NEGO U MLEKU
1 x
više vitamina A OD ŠARGAREPE
1 x
više KALIJUMA NEGO U BANANI
1 x
više vitamina C OD NARANDŽE
1 x
više vitamina B3 nego KOD KIKIRIKIJA
1 x
više POLIFENOLA OD CRVENOG VINA
1 x
više HLOROFILA NEGO KOD PŠENICE
1 x
više vitamina b1,b3 OD KVASCA
1 x
više PROTEINA NEGO KOD SOJE

Zašto KUBANSKA MORINGA?

Moringa je posebno cenjena na Kubi i njihovi naučnici su joj posvetili posebnu pažnju u procesu gajenja i procesu proizvodnje gotovog proizvoda. Za razliku od drugih država proizvođača moringe kao što su Indija i Kina, Kubanci primenjuju stroge mere “GPM” – dobre proizvođačke prakse. GPM mere znče da se kontrolišu sve faze od odabira zemljišta , korišćenja organskog đubriva, setve, žetve, sečenja biljke, sušenja, mlevenja lišća, punjenja i pakovanja. Prah suvog lišća se dobija mlevenjem uz kontrolu temperature i vlažnosti vazduha, uz garantovanu higijenu i sterilizaciju gotovog proizvoda. Na Kubi je ova biljka detaljno ispitana i sprovedene su obimne kliničke studije i dokazano je da listovi moringe imaju široku primenu u prevenciji i kontroli raznih bolesti.

Minerali

Moringa sadrži veliki broj minerala, među kojima se izdvajaju kalcijum, gvožđe , kalijum, magnezijum, cink i bakar.

    Kalcijum

    Moringa ima 17 puta više kalcijuma od mleka. Kalcijum je jedan od najvažnijih minerala za razvoj, održavanje i reprodukciju tela, koagulaciju krvi, prenos nervnih impulsa, kontrakcije i opuštanja mišića, normalan rad srca, stimulaciju lučenja hormona, poboljšanje reakcije enzima. Moringa je najbogatiji izvor kalcijuma nađen u biljnom materijalu. Pomaže u prevenciji osteoporoze u starosti i jača kosti kod mladih i sredovečnih ljudi.

    Gvožđe

    Moringa, sa 23 puta više gvožđa nego spanać, pomaže u stvaranju hemoglobina i mioglobina u krvi, koji su sprovodnici kiseonika u krvi i mišićima. Gvožđe takođe čini važan deo proteína i enzima u telu. Zbog nedostatka gvožđa slabi imuno sistema, a unošenjem gvožđa poboljšava se mentalna agilnost jer mozak dobija više kiseonika.

    Cink

    Moringa ima 6 puta više cinka nego badem. Cink je važan u funkcionisanju imunološkog sistema organizma. Veoma je važan za aktivnost enzima koji su neophodni za rast i deljenje čelija kao i lečenje ozleda. Nedostatak cinka uzrokuje između ostalog i gubitak kose, nedostatak oštrine čula mirisa i ukusa. Smanjuje produkciju testoreona kod muškaraca, učestalost infekcija, lezije na koži i sl.

    Kalijum

    Moringa, sa 15 puta više kalijuma nego banana, pomaže regulaciju kiselosti i baznosti organizma, regulaciju vode u krvi i u tkivima u organizmu. Kao najbogatiji izvor kalcijuma i kalijuma pomaže u smanjenju krvnog pritiska

    Magnezijum

    Magnezijum ima važnu ulogu u stvaranju i transportu energije. Magnezijum je važan u sintezi proteina iz amino kiselina kao i u metabolizmu ugljenih hidrata. Važan je u opuštanju i zatezanju mišića. Nedostatak magnezijuma može da izazove poremećaje mišića, ubrzani rad srca i druge kardiovaskularne problema.

    Bakar

    Bakar je katalizator koji u organizmu učestvuje u formiranju kostiju. Štiti ćelijske membrane i poboljšava rad nervnog sistema. Ukoliko je koncentracija bakra smanjena, transport gvožđa je smanjen. Bakar štiti organizam od slobodnih radikala.

    Antioksidanti

    Moringa sadrži oko 46 antioksidanasa i jedan je od najbogatijih izvora prirodnih antioksidanta. Antioksidansi daju telu slobodne atome koji su mu potrebni i umanjuje efekat slobodnih radikala. Ova osobina antioksidansa pomaže u prevencji stvaranja malignih ćelija. Listovi moringe bogati su flavonidima, koji su jedna vrsta antioksidanta. Najviše sadrži kvercetin, kemferol, beta-sisterol, kofeinsku kiselinu i zeatin. Antioksidanti igraju vazni ulogu u kontroli simptoma procesa starenja i poboljšavanju kardiovaskularnog zdravlja. Osim toga, vitamin C i E koje moringa sadrži takođe funkcionišu kao antioksidanti. Istraživanja su pokazala da sadrži fitonutritivne sastojke u listovima i semenkama moringe, koji se smatraju organskim nosiocima zdravlja. Fitonutritivi koje sadrži su: alfa karoten, beta karoten, lutein, zeaksantin i hlorofil. Fitonutritivi čiste telo od toksina, čiste bubrege, pomažu u jačanju imunog sistema, pomažu u stavranju crvenih krvnih zrnaca i što je najvažnije podmlađuju telo na ćelijskom nivou. Sve ove hranljive materije cine kompletan dodatak ishrani koji je za dobrobit našeg zdravlja. Prah suvog lišća se dobija mlevenjem uz kontrolu temperature i vlažnosti vazduha, uz garantovanu higijenu i sterilizaciju gotovog proizvoda. Na Kubi je ova biljka detaljno ispitana i sprovedene su obimne kliničke studije i dokazano je da listovi moringe imaju široku primenu u prevenciji i kontroli raznih bolesti.

    Aminokiseline


    Amino kiseline su gradivni elementi proteina i učestvuju u metaboliškim procesima. Proteini svih vrsta se sastoje od 20 najvažnijih amino kiselina. Ljudsko telo proizvodi 12 amino kiselina a ostalih 8 moraju se uneti kroz način ishrane i poznate su kao ESENCIJALNE AMINO KISELINE. Da bi telo bilo zdravo potreban je pun opseg amino kiselina. Čelije često prolaze kroz regeneraciju, tako npr. Ćelije naše kože se obnavljaju svakih 27 dana. Ćelije kostiju svake 2 godine. Svaka regeneracija mora biti savršena kopija prethodnih ćelija. Ovaj proces regeneracije ugrožen je mnogim stvarima, a bolesti nastaju u procesima individualnih ćelija. Zagađenost zemlje, vazduha, vode, sastojci u prerađenoj hrani (aditivi, konzervansi i sl.), životni izbori i stres dovode do ugrožavanja regeneracije ćelija. Da bi ćelije bile zdrave, tako i čitavo telo, potrebni su majušni biomolekuli nazvani amino kiseline. One moraju uvek biti u dovoljnoj raspoloživoj količini jer tako održavaju zdravlje i sprečavaju mnoge zdravstvene problema. Moringa je jedna od retkih biljaka koja ima svih osam esencijalnih amino kiselina.

    Metionin

    Najvažnija aminokiselina koja snadbeva organizam sumporom, koji sprečava opadanje kose (utiče na folikule kose i podstiče rast kose), kože i noktiju. Smanjuje masnoću jetre, štiti bubrege i snižava xxxx bešike.

    Fenilalinin

    Mozak ga koristi da bi proizveo norepinefrin, hemijsku spstancu koja prenosi signale između nervnih ćelija i mozga. On nas drži budnim i opreznim, umanjuje bolove i osećaj gladi, deluje kao antidepresiv i poboljšava pamćenje.

    Izoleucin

    Obezbeđuje sastojke za proizvodnju ostalih biohemijskih supstanci koje su neophodne telu, od kojih se neke koriste za proizvodnju energije, stimulansa za veliki mozak.

    Leucin

    Učestvuje u procesu pravilne apsorpcije kalcijuma i pomaže u stvaranju kolagena koji je važan za hrskavice i vezivna tkiva. Takođe podstiče proizvodnju antitela, hormona i enzima. Pravi ravnotežu nutricijenata što smanjuje virusne infekcije.

    Triptofan

    Podiže imunološki sitem. Smanjuje simptome migrenozne glavobolje, smanjuje anksioznost i depresiju, smanjuje nesanicu. Takođe blagotvorno deluje u smanjenju rizika arterijskih i srčanih spazama.

    Lizin

    Neophodan za stvaranje antitela, hormona, enzima i vezivnog tkiva. Važan je za pravilan rast i razvoj skeleta dece, a za odrasle je važan jer pomaže apsorpciju i skladištenje kalcijuma, učestvuje u stvaranju kolagena i drugih vlaknastih proteina neophodnih za obnavljanje tkiva.

    Valin

    Važan je kod moždanih funkcija. Povezuje sinapse, poboljšava oštrinu uma i koordinaciju mišića.

    Treonin

    Važan je deo kolagena, elastina i proteina gleđi. Važna je za prevenciju stvaranja masti u jetri i podsticanje normalne funkcije digestivnog i crevnog trakta. Podstiče metabolizam i asimilaciju.

    U Moringi su nađene deset ne esencijalnih amino kiselina koje inače može stvoriti naše telo uz pomoć odgovarajuće ishrane.

     

    Poboljšava reakciju imuniteta na bakterije, viruse i ćelije tumora. Podstiče zarastanje rana i regeneraciju jetre, pomaže oslobađanju hormona rasta koji je veoma važan za razvoj mšića i obnavljanje tkiva.

    Koristi se za lečenje reumatoidnog artritisa, alergija, čireva i anemija. Nedostatak ove aminokiseline može da uzrokuje loš sluh.

    Daje organizmu snagu da se odbrani od zračenja i zagađenja. Može pomoći u usporavanju procesa starenja, deaktivira slobodne radikale i neutrališe toksine. Pomaže sintezu proteina i pomaže ćelijsku promenuNeophodna je za stvaranje kože, što pomaže u oporavljanju od opekotina i hirurških intervencija.

    Izuzetno je važan za pravilno funkcionisanje zglobova i tetiva. Takođe pomaže u održavanju i jačanju mišića srca.

    Poznato je da prenosi nervne impulse do mozga, i time pomaže da se prevaziđe depresija, poboljšava pamćenje, povećava mentalnu agilnost i deluje na zdrav rad štitne žlezde, nadbubrežne žlezde i hipofize. 

    Pomaže da se iz tela izbaci amonijak stvorn ćelijskim otpatcima. Ako amonijak uđe u cirkulacijski sistema može da deluje kao visoko toksična supstanca koja može oštetiti centralni nervni sistema. Aspartična kiselina smanjuje zamor i uvećava izdržljivost.

    Ona je poznata kao hrana za mozak. Ona poboljšava mentalni kapacitet. Takođe smanjuje želju za šećerom, smanjuje zamor a pomaže i kod ulcera.

    Pomaže kod otpuštanja kiseonika koji je neophodan u procesu stvaranja ćelija. Stvara snažan imunološki sistema jer pomaže proizvodnju hormona odgovornih za imuno sistema.

    Važan je za prikupljanje glukoze u jetri i mišićima. Njegova antitela pomažu imunološkom sistema. Takođe sintetizuje obloge masnih kiselina oko nervnih vlakana.

    Dostupno Odmah!

    Najbolje od kubanske medicine

    Za dodatne informacije ili porudžbinu možete nas kontaktirati na sledeći broj:

    YouTube
    Instagram
    Facebook
    Tiktok